lördag 14 mars 2009

Jugendhus till saluI gårdagens tidning har vi fått läsa att det före detta stadskansliet i Åbo är till salu. Hela stenhuset.
Jag tror huset är ritat av Frithiof Strandell (1865-1925), den främsta jugendarkitekten i Åbo. Jag hoppas ju att den som köper huset förstår att återställa det i dess ursprungliga skick.Vanligtvis så är jag helt nöjd med min relativt lilla lön, och förhållandevis enkla liv, men nu skulle jag kunna instämma i sången "If I were a rich man"... Mest för att förhindra total skövling av ett superfint hus, och tänk så underbart det skulle vara att kolla upp de urprungliga interiörerna. Man kan bara hålla tummarna för att det blir en vettig köpare.
Men mycket värre kan det ju inte bli än stadens t.ex. inglasade hörndörr eller de fula alarmanordningarna som syns på pelarbilden.

3 kommentarer:

Lilla My sa...

Ibland vore det bra om man hade pengar på träna så man kunde plocka hur mycket som helst när man behöver. Tjusigt hus till salu! Ha en skön helg

Paus i skärgården sa...

Hej! Så roligt att du hittade till mig. Vi har varit flera gånger på Ängesön och några av bilderna på bloggen är därifrån. Nu ligger isarna kvar men våren är nog på kommande, kanske är skärgården isfri till påsken!
Hälsningar, Päivi

ewa-christine sa...

Den som köper huset har säkert hörsammat din uppmaning, om inte så får du väl starta en "bevaringskampanj" eller leda upprustningen, renoveringen och med detta bevara ett kulturarv. Det går också att göra en blänkare i tidningen eller vad tror du??
Huvudsaken att någon agerar och visar sin aktning för huset!!