lördag 21 februari 2009

Reseminne ifrån Paris


Vart jag än reser, så är det alltid ett måste att hitta landets antikvitetsaffärer. I Paris är det förstås antikmarknaden vid Clignancourt som gäller. Där finns ju loppis också...
Naturligtvis går jag gärna också till dyra antikaffärer, men min ringa reskassa brukar inte tåla några inköp där.
Det roliga med clignancourt är ju bredden på utbudet! Och vilka härliga saker man ser där, den typens föremål som åtminstone inte finns till salu i Finland.
När jag var där med min dotter för fyra år sedan hittade jag den här ljuvliga aftonväskan i sin originalkartong. Just en sådan grej som får mig att bli riktigt glad! På kartongen står det att den ursprungligen är inköpt på New Bond Street i London, ifrån firman J. Duvelleroy.
Definitivt njuter jag mera av den här än av ett miniatyreiffeltorn :)

måndag 16 februari 2009

Puderdosa fyndad i Salo


För ganska många år sedan hittade jag den här puderdosan på en s.k. antikmässa i Salo. Den kostade just ingenting, förmodligen trodde försäljaren inte ens att det var silver. Det stod ju bara "sterling" på den, inget om silver eller så....
Jag insåg genast att den var dansk, och hoppades ju på Georg Jensen förstås, men svaret kom inte förrän i höstas, då jag hittade en bok på biblioteket som hette Starting to collect antique jewellery av John Benjamin. I den fanns en brosch av Jensen utformad exakt som figuren på min puderdosa.
Ju mera man läser böcker och följer med auktioner, desto mera lär man sej. Internet har fört med sej en massa information, visserligen får man absolut inte tro blint på allt som skrivs där, men visst är det ett jättebra hjälpmedel om man använder det rätt!