lördag 21 februari 2009

Reseminne ifrån Paris


Vart jag än reser, så är det alltid ett måste att hitta landets antikvitetsaffärer. I Paris är det förstås antikmarknaden vid Clignancourt som gäller. Där finns ju loppis också...
Naturligtvis går jag gärna också till dyra antikaffärer, men min ringa reskassa brukar inte tåla några inköp där.
Det roliga med clignancourt är ju bredden på utbudet! Och vilka härliga saker man ser där, den typens föremål som åtminstone inte finns till salu i Finland.
När jag var där med min dotter för fyra år sedan hittade jag den här ljuvliga aftonväskan i sin originalkartong. Just en sådan grej som får mig att bli riktigt glad! På kartongen står det att den ursprungligen är inköpt på New Bond Street i London, ifrån firman J. Duvelleroy.
Definitivt njuter jag mera av den här än av ett miniatyreiffeltorn :)

5 kommentarer:

Bea sa...

Så vacker aftonväska i fin förpackning! Precis som du valde jag också den, framför alla traditionella reseminnen i miniatyr = "krimskrams".
Ha en trevlig fortsättning på dagen! /Bea

Lilla My sa...

Vad härligt det låter med att ha varit till Paris och vilken fin väska du fyndat. Det blir ju mest krims krams när man är ut och reser. Vi hörs Ha en skön kväll!

Fredrik sa...

Ja, antikaffärerna och marknaderna besöker jag också det första jag gör. Läcker väska!

Mariaberg sa...

Jag älskar loppis och när jag förlovade mig i Geneve med min man hamnade vi på loppis och köpte ett Majong - i orginalförpacking som var väldigt gammalt- kul.

Tråkigt med människor som inte kan njuta av livet ellr inte ser något att fira - hoppas du inte dagligen behöver möta dessa personer.
Skönt att både du och jag kan fira.

MB

Ruben sa...

Vilken härlig samling föremål du har, heltäckande! /Ruben