torsdag 26 februari 2009

Får det vara en kopp kaffe?


När jag bjuder på kaffe, vill jag gärna att upplevelsen också är estetisk. I varje fall ibland. De här kopparna är mina favoriter.
Jag är ganska säker på att de är tyska. Mönstret hör hemma där. De har faktiskt en liten stämpel under faten, men vilken tillverkare det är vet jag inte.
Jag köpte dem i en osannolik antikaffär ute på bondvischan mellan Åbo och Björneborg. Man väntar sej egentligen ingenting av en antikaffär i en liten helfinsk by, så förtjusningen var stor när det visade sej att ägarinnan är svenskspråkig och väldigt trevlig. När dessutom antikaffären innehåller en massa saker av intresse så blir man ju verkligen glad.


Skedarna som är stämplade Wurtenbergische metallwarenfabrik (andra bokstaven tyskt y) är naturligtvis gjorda i tidens modematerial, pläter. Få uppskattar materialet idag, vilket är synd. För min del är det lika användbart som silver och designen på föremålet är ju enlig mej det som avgör!
Jag börjar så småningom bli väldigt irriterad på att inte ha en ordentlig systemkamera. Som dotter till två fotografer så är jag pinsamt medveten om kvaliteten på bilderna.

4 kommentarer:

Ruben sa...

Inte tycker jag att det är något fel på fotona! Är skeden fotad på en pumpa? Blomman på den vackra koppen får mig att tänka på en akleja. /Ruben

Lilla My sa...

Här i huset håller dottern på att spara pengar till en system kamera, ska bli intressant att pröva den sen när hon fått ihop till den. Tycker åtminstone att alla andra tar så fina foton till sina bloggar men jag kämpar med den kameran jag har men som yngsta dottern sa åt mig att det är inte kamerans fel om det inte blir bra foton :) Det undrar jag....
Du har mycket fina saker hemma hos dig, kaffekoppen var jätte tjusig får mig att tänka på våren.
Ha en skön helg!
Lotta

Bea sa...

Ja, tack gärna! Ur den vackra koppen blir det även en smakupplevelse :)
Angående dina bilder - absolut inget fel i dom! Du kanske känner en viss press själv pga ursprunget. Men...visst ger det flera möjligheter med en systemkamera, så gillar du att fota i övrigt, så rekommenderar jag en sån naturligtvis :)
Ha en bra dag! /Bea

ewa-christine sa...

Vackra koppar kan man nog aldrig få för många om man älskar att samla. Jättevacker kopp och sked. Det blir spännande när man sedan får lite historia bakom antingen tillverkning eller förvärv.
Ha en trevlig helg.