lördag 28 februari 2009

Det lönar sej att följa med nätauktionerna!Den här tyska servisen formgiven av Tapio Wirkkala, som hör till de hetaste namnen inom Finländsk formgivning hittade jag på www.lauritz.com för ett par dagar sen. Utropspriset var väldigt lågt och servisen var belägen i Tyskland.
Jag har nog lagt in bud på enstaka föremål på den auktionsfirman förut, men tanken på att få hemtransporterad till Finland en servis på ca 80 delar kändes nog lite övermäktig. Vad kan kostnaderna bli och hur mycket är sönderslaget vid framkomsten.
Irriterad över att lämna fyndet år sitt öde, ringde jag till min bror som också är intresserad av bra grejer. Hans dotter bor i Tyskland och han sade att hon nog skulle kunna förvara den till mej.
Nå, det kändes ändå en aningen övermäktigt, så igår när det var 6 timmar kvar så ringde jag honom igen och frågade om inte dottern skulle kunna tänkas vara intresserad, nu var ju priset uppe i häftiga 55 euro! Brorsan beslöt att ringa sin dotter, som faktiskt tyckte om servisen, så det hela slutade med att fadern köpte sin dotter en servis för det otroliga priset av 65 euro, dvs mindre än 1 euro per del. Naturligtvis tillkommer ju vissa omkostnader, men här i Finland skulle nog en servis av Tapio Wirkkala slå ganska högt, det är jag helt övertygad om.

5 kommentarer:

Vittran sa...

Vilken fin servis. Att skicka den från Tyskland är nog ett vågspel, synd.
Trevlig helg!/Vittran

Ruben sa...

Otroligt billigt! Hoppas du får äta på den någon gång! /Ruben

Lilla My sa...

Hoppas posten går försiktigt fram med din porslinet...Tycker dom slänger och kastar paketen men kanske dom kan sätta på aktas glas. Ha en trevlig helg.

Anonym sa...

Oj vilken fin servis till ett mycket bra pris! Ibland blir man bara så frusterad över att det man hittar på nätet är så långt borta. Intressant blogg du har förresten. Jag tänker omedelbart lägga upp en länk på min blogg! Hälsningar Ulrika
http://letaretro.wordpress.com

ewa-christine sa...

WOW, det är bara att gratulera.
Jag tycker mycket om finsk design jag äger några finska smycken, men vet inte om dom är så gamla, men otroligt vackra!!