lördag 30 januari 2010

Glasservis i jugendMina första delar till min glasservis i jugendstil har jag köpt i Helsingfors för ca 25 år sedan. Jag blev helt stormförtjust och fick hjälp av min mamma med att finansiera den. Den kändes ganska dyr, tror jag betalade runt 800 mk för en låda med glas.
Något dåligt köp var den nog definitivt inte, eftersom jag nu har sett delar av den på två olika antikmässor i Helsingfors, där priset per glas varit över trettio euro. Själv har jag senare kompletterat den till helt galna priser. De billigaste glasen, vill jag minnas att jag hittade för 2 euro stycket här i Åbo i en hopplös affär. Tyvärr bara några få!
Om jag inte minns fel så heter den Sampo och är tillverkad vid riihimäki glasbruk. Tyvärr har jag förlagt kopian som jag tog då jag hittade fakta om den i en biblioteksbok.
Finns det något som jag tycker är roligt, så är det att duka vackert till fest. Och stiliga glas hör definitivt till.Ps. Jag blev färdig med mina studier och fick ut mina papper den 31.12.09
Det känns otroligt skönt!

3 kommentarer:

HelenJ sa...

Så vackra glas! jag älskar glas - gillar så kombinationen av sprödhet och styrka...
Grattis till avklarade studier! Själv har jag drygt tre månader kvar till min examen. Jag både längtar efter och fasar för den dagen...
Ha det bra!
/Helen

ewa-christine sa...

Det är bara att gratulera, det glädjer mig. Sedan så blir det firande med de fina glasen kan jag tänka tillsammans med familjen.
Ha en skön lördag!

Randiga Tråden sa...

Vad roligt, jag gillar också Jugend, snygga glas trevlig blogg.