lördag 6 februari 2010

Stöd min dotters strävan för billigare migränmedicin

Till vår bestörtning läste vi i Hufvudstadsbladet att folkpensionsanstalten har beslutat att dra bort understödet för migränmedicinen Maxalt rapitab och Zomig nasal.
Detta betyder i praktiken att en oerhört dyr medicin blir ännu dyrare för migränkroniker. Det är också helt klart att denna medicin inte är utbytbar mot en billigare sort. Det har vi i praktiken konstaterat med min dotter. De andra sorterna som vi naturligtvis har prövat är helt effektlösa.
Jag tycker att det är svinaktigt att en enda migräntablett kostar 8 Euro. I vissa perioder har min dotter varit tvungen att ta flera om dagen många gånger i veckan.
Min dotter har nu startat en adress som hon ämnar lämna in till vederbörande myndighet när hon kommit upp till 1000 namn.
http://adressit.com/migreenilaakkeet är adressen. Jag skulle vara väldigt glad ifall mina finländska läsare skulle skriva på denna adress!

5 kommentarer:

Huset på landet sa...

Nämen vilket kosntigt beslut. Det är ju ingen som är beroende av medicinering för nöjes skulle heller och behöver man medicin för en kronsik sjukdom så ska ju FPA ge understöd.
Att medicinerna är så svinaktigt dyra och endel människor får sko sig på andras sjukdom är ju också åt skogen.
Jag ska skriva på adressen!

Huset på landet sa...

Äsch tryckfelsnisse i farten, men du förstår nog vad jag menade...
Lycka till med slutförandet av studierna!

HelenJ sa...

Självklart skriver jag på! Tack och lov har jag inte haft migrän särskilt ofta, och det är flera år sedan sist, men jag minns mycket väl hur fruktansvärt det var. Lider verkligen med din dotter!
Kram Helen

Randiga Tråden sa...

Det är inte klokt vad dyrt, har själv migrän så jag vet hur svårt det är. Hjälper det att jag skriver på fast jag bor i Sverige?

Cinna sa...

Åh, vad tufft för er. förstår att det är kämpigt, vad stark din dotter är som satt igång namninsamlingen.
/Cinna