lördag 2 april 2011

Bordsskyffel och borsteJa, vad ska man kalla denna grej! Inte kan man ju kalla den sopskyffel och borste!! Ett fullständigt oumbärligt nyttoföremål ifall man tycker om att använda sig av bordduk på matbordet. Dessutom väldigt vacker som prydnadsföremål på väggen i matsalen.
Würtenbergische metallwarenfabrik hade sin storhetstid under sekelskiftet. Otaliga är de olika föremål som de tillverkade där. Olika metaller användes flitigt under jugenderan, och riktigt inne var Pläter, som ansågs vara minst lika fint som silver!
Jugendstilen med sina blomsterslingor och trollsländor pryder otaliga föremål som gjordes då. Idag är de riktigt populära som samlarobjekt.
På antikmässan i Åbo hittade jag denna uppsättning som är riktigt välbehållen. Dessbättre så hittade den hem till mig, som faktiskt också gärna använder mina föremål om det bara är möjligt. Min förra uppsättning av skyffel och borste åkte ut till sommarstugan förra sommaren eftersom jag behövde dem där, så jag hade faktiskt försökt hålla ögonen öppna efter ett nytt set hit till stan. Vackrare jugend kunde jag knappast ha hittat!

Inga kommentarer: