måndag 9 februari 2009

En vas i många färger(Klicka på bilden för större bild.)

Den här vasen har jag valt att fotografera ensam, för den är ganska udda i min samling. Den känns närmast glad, med sina många färger, runda former och samtidigt lätt rutade mönster. Dessutom så är den ju för jugendtiden typiskt glänsande.
Jag har faktiskt ingen aning om varifrån den kan tänkas härstamma. Och jag har aldrig heller sett någon snarlik vas.

4 kommentarer:

ewa-christine sa...

Den var vacker, är det glas eller keramik? Är den finsk?
Jättefin.

Ruben sa...

Vad många fina saker du har. Hoppas någon som läser bloggen kanske har något att sälja till dig, för du köper väl fortfarande alster? /Ruben

Lilla My sa...

Vi har här hemma två vas i sånt där material också samt en skål men det är mörkare färg men inte kommer jag ihåg vad materialet heter. Undrar om dom är värdefulla?
ps. pedunklar heter det på hoyor den lilla stängeln som kommer först sen kommer knoppen och så blommen så det är inget dialekt ord vad jag vet:)
Vi hörs

Mimi sa...

Tack lilla my för att du berättade vad pedunkler är. roligt ord! Vasen är av glas. Den ser ju massivare ut på bilden, man borde förstås fota den mot ljuset, men var hittar man rena fönster den här tiden på året? Den är definitivt inte finsk! Till Ruben får jag svara att det börjar bli lite trångt på hyllorna här hemma.....