onsdag 11 februari 2009

Oidentifierad keramikvas


Den här keramikvasen är signerad, men jag har trots det inte lyckats få reda på vem som står bakom signaturen. Skulle kunna vara K F eller K E, men eftersom signaturen är målad och vasens undersida pga leran är skrovlig, så ser man inte så tydligt vad där egentligen står.
Jag tycker väldigt mycket om den här vasen som är gjord i rödlera. Färgerna är så härligt mustiga, och formen och mönstret bildar en så vacker helhet.
Jag har två jättebra keramikböcker aom jag har letat signaturer i, Åsa hellmans bok Konstkeramiken i Finland, och Bengt Nyströms Svensk keramik under 1900-talet, men tyvärr så hittade jag inte signaturen i dem heller.
Alla gåtor brukar lösas till slut, så det är bara att vänta och se!

2 kommentarer:

Ruben sa...

Väldigt vacker vas! Irriterande när man inte hittar tillverkaren, men vasen kanske är dansk, tysk, eller den kan ju komma från något helt annat land. Men Europeisk borde den väl vara? /Ruben

ewa-christine sa...

Intressant, undar just om man kan finna "tendenser" i mönstret och söka efter detta?? En galen tanke, varför inte sända ett foto till någon aktionskammare, dom kanske har det tillgängligt?!