fredag 13 februari 2009

Syskonsjälar i glasvärlden (del 1)Ju längre tid man varit samlare, desto större förutsättningar har man att träffa på lookalikes. Förmodligen åtminstone i det här fallet, ifrån samma glasbruk.
Vasen är i vackert lite mjökskimrande glas, typ opalglas medan karamellskålen är i frostat klart glas. Båda har samma dekoration. Enda skillnaden är att det gröna långsmala mönstret liksom är vridet mot karamellskålens botten.
Jag skulle gissa på att det här skålarna hör hemma i österrike-ungern.
Vasen tycker jag har elegans, karamellskålen mera rolig.
Mellan inköpena av dehär skålarna gick det ca tio år. Alltid roligt att träffa en gammal bekant!
Jag är jätteledsen för att allt jag fotograferar känns gult i färgen. Jag borde ha en stark lampa till och dessutom en bättre kamera, lite äkta ljus ifrån moder sol skulle väl inte heller skada, men det är ju bara grått dag efter dag i min del av världen!

4 kommentarer:

Bea sa...

Åh,..vilka små rara ting du har i din ägo. Små - men ack så betydelsefulla och vackra. Som du skriver - vasen är snyggast :)
Vackert med droppformen i glas på sidan.
Ha en trevlig Alla hjärtans dag! /Bea

Lilla My sa...

Funderade här var du har alla dina fina saker, har du allt i nåt vitrinskåp där du har alla vaser och krukor? Brukar tycka att mina saker som är framme blir så fort dammiga. Ha en trevlig alla hjärtans helg!

Ruben sa...

Enkelt, men effektfull mönster! Ha det gott! /Ruben

Anonym sa...

慈德宮,龍南漆藝博物館,竹山竹管厝,陳列教育館,中興新村,東埔溫泉,清安豆腐街,金龍窯,火炎山,橫龍山古道,中港慈裕宮,大湖農村,挑柴古道,龍騰斷橋,森林遊樂區,卓蘭果園,外埔漁港,龍鳳漁港,清德禪寺,欣隆休閒農場,馬術農場,童玩村
泰安溫泉區,南庄老街
溫泉遊樂區,綠葉方舟,明德水庫,仙山,鳳陽谷,三角湖,木雕街,通霄蘆沐村風,香格里拉樂園,馬拉邦山,薑麻園,海濱休閒園區,鳴鳳山古道,火車窿,勝興火車站,挑鹽古道,獅頭山,藺草文化館,永和山水庫,大克山,通霄秋茂園,大衛營,清泉農場,雪霸國家公園,蜜蜂休閒館,挑炭古道,三通嶺,建民農場,自然保留區,永和山農場,八通關古道,明新書院,石觀音吊橋,戰車公園,軍史公園,桂花森林松柏嶺,梅峰農場,棋盤石,巧手工作坊
桃米生態村,溪頭,杉林溪森林遊樂區,李勇廟,竹山保安宮,沐陶窯
玉山國家公園