fredag 6 februari 2009

Ett gott skratt förlänger livet!


Kanske ni undrar över rubriken. Det finns faktiskt en förklaring. En kväll under jullovet satt jag och gick igenom de olika auktionshusens höstkataloger. Den tyska auktionsfirman http://www.quittenbaum.de/ hör till mina favoriter, där har de auktioner för enbart art nouveau stilen eller art deco stilen med jämna mellanrum. Jag hade plöjt igenom nästan hela deras oktoberauktion, när av de sista föremålen var fem stycken mässingskrokar. Hakan föll ner på mej och jag sprang ut i vår tambur. Utropspriset på de fem krokarna var otroliga 700 euro, och ute i min tambur hängde tre exakt likadana! Föga förvånande så blev de inte sålda. Priset var ju skrattretande högt, men visst fick ju mina krokar ett mervärde i mina ögon. Auktionsfirman hade ju ändå gått med på att lägga ut dem till det priset för försäljning. Jag antar ju att också de har någon sorts prispolitik!

Nå hur kommer det då sig att jag har lyckats köpa så vackra krokar, för visst är de formsköna.

Nöden hade ingen lag. När vi flyttade in i lägenheten fanns här ingen kapphängare, nåväl jag traskade iväg till mina närmaste köp- och säljaffärer. I den första hittade jag hyllan med exakt rätt mått för vår vägg invid dörren, men med fula stålkrokar. Följande affär hade då de här tre mässingskrokarna i en låda med andra konstiga metallgrejer. Jättenöjd gick jag hem, bytte ut krokarna på hyllan och proppade upp den på väggen. I tio år har den hängt där med våra kläder, utan att jag ens haft en tanke på att krokarna skulle vara speciella. Jag skulle väl knappast ens ha tagit med mej hyllan ifall vi flyttat. Ibland får man sig som sagt, ett gott skratt!

2 kommentarer:

Lilla My sa...

Där ser man ibland har man dyrgripen omkring sig och så vet man inte om det men 700 för 5 hängare, dyrt!
Tycker din hatthylla påminner om den som fanns i min mormorshus men det är rivet nu. Ha en skön helg!

Ruben sa...

Det skulle man, som oinvigd i antikvärldens mysterier, inte tro, att de var så värdefulla! Men ibland ska man ha tur. Måste vara designade av någon alldeles speciell. /Ruben