lördag 7 mars 2009

Antikmässan i Helsingfors


Jag startade halv åtta i morse iväg till Helsingfors med min syster. Vi åkte till antikmässan i "gamla hamnen" i Helsingfors.
Mässan var helt trevlig, men ganska lite folk var i farten. Man märker tydligt att det är recession på gång!
Några trevliga saker kom med mej hem i kassen, jag skall förevisa dem senare här på bloggen sen när jag har fotograferat dem ordentligt.
Förutom antikviteter så kom jag också denhär gången hem med jättenyttiga kontakter! Jag träffade på en person som har stor kännedom om Sparres möbelproduktion. Marketta Tamminen, pensionerad musichef ifrån Borgå museum. Hon lovade att jag får skicka henne bilder på två skåp som jag har som jag tror är ritade av Sparre!
Och sedan hittade jag en specialist på Tapio Wirkkalas Rosenthal-produktion, som lovade hjälpa mej med att datera min brorsdotters servis, och som själv var jättenyfiken på den och absolut ville att jag skulle mejla honom bilder på den! Alltid roligt att utbyta information!
Här kommer några bilder ifrån mässan. Först ett helt fantastiskt roligt kasperdockshuvud! Jag hittade inte bara riktigt på vad jag skulle göra med det, så för min del fick det bli kvar, men en stund senare när jag gick förbi så hade någon annan redan fallit för det!Den här österrikiska majolika-krukan i ren tidstypisk jugend var ganska svår för mej att lämna kvar, men priset på över 300 euro var på tok för högt för mej.

3 kommentarer:

Gunilla sa...

Det skall bli spännande att få se vad du handlade. Jag har aldrig varit på någon sådan mässa det skulle vara roligt. Vilken fantastisk kruka men jag håller med det är för dyrt jag skulle inte köpt den.

Ha det gott

Gunilla

Lilla My sa...

Det låter som om du haft en lyckad dag på antikmässan. Ska bli intressant att se vad du shoppat. Har en del grejer här hemma också som det vore roligt att veta värden på och visst finns det här i trakten en och annan antikhandlare man kunde fråga men det har int blivit av. Ha en trevlig kvinnodag!

Ulrika sa...

Oj du verkar verkligen vara en storsamlare! Jättekul att få se vad du köpt! Själv drömmer jag mest och köper inte så mycket. Det får ju liksom inte plats! Hälsningar, Ulrika