lördag 21 mars 2009

Vackra parfymflaskor


Klicka gärna på bilden för att se detaljerna bättre!

Jag var idag på antikmässa här i Åbo. Den brukar vara ganska tråkig, så jag tog inte kameran med. Naturligtvis så ångrade jag mej genast. Två härliga bilar ifrån femtiotalet fångade genast min uppmärksamhet. Jag är barnsligt förtjust i sådana. Ena var dessutom en liten lastbil, ännu roligare.
Nåväl, jag gick ganska länge runt och tittade, förrän jag hittade de här små parfymflaskorna. Den ena är Orrefors, signerad Vicke Lindstrand och den andra är helt enkelt urläcker med sin fågelpropp.
Jag har en väninna som samlar parfymflaskor, men jag vet inte om jag skall avstå ifrån dem ännu. Men och andra sidan så vet jag ju att jag har en present till henne sen när hon fyller jämna år.

5 kommentarer:

ewa-christine sa...

Dom är bedårande........så jag förstår dig. Hoppas det dröjer ett tag innan väninnan fyller så kan du titta på dem tills dess. Sedan kanske du känner dig mätt och då är det lättare. Och dessutom så är det också så kul att ge något som någon verkligen vill ha.....den glädjen är obetalbar. Kanske du också har någon som tänker på dig och jag tror att bara det att tänka på detta är glädjande.

Bea sa...

Verkligen söta parfymflaskor och utsökta i sin form. Jag hade nog svårt att lämna dom ifrån mig om jag en gång köpt dom ;)men, visst skall du ge dom i present om du vet att det passar mottagarens smak. De blir säkert en stor uppskattning.
Ha en trevlig söndag! /Bea

ulrika sa...

Många människor uppskattar väldigt mycket att få äldre föremål i present eftersom de aldrig själva köper något sådant. Kan man sedan hitta något som verkligen passar, som du tycks ha gjort, då är det verkligen bingo! /Ulrika

Sara sa...

Vilka fantastiska parfymflaskor! Speciellt den med fågeln är helt bedårande!

Nicklas Redgård sa...

Vilken fantastiska flaskor! Har du koll på var mer man kan hitta söta parfymflaskor (gärna till en billig peng) förutom ikeas då. Jag funderar på att göra egna parfymer :)
HÖr gärna av dig på Nicklas.Redgard@gmail.com

Varma hälsningar i vinterkylan,
Nicklas Redgård
Den Ekologiska Massören